Informacja

Drogi użytkowniku, aplikacja do prawidłowego działania wymaga obsługi JavaScript. Proszę włącz obsługę JavaScript w Twojej przeglądarce.

Tytuł pozycji:

Kuchnia narodowa : osobista podróż przez kultury, historię i smaki

Tytuł:
Kuchnia narodowa : osobista podróż przez kultury, historię i smaki
Autorzy:
Von Bremzen, Anya (1963- )
Temat:
Dziedzictwo kulinarne
Kuchnia narodowa
Kuchnia regionalna
Kuchnie świata
Kultura stołu
Produkt regionalny
Turystyka kulinarna
Zwyczaje żywieniowe
Neapol (Włochy)
Oaxaca (Meksyk)
Paryż (Francja)
Sewilla (Hiszpania)
Stambuł (Turcja)
Tokio (Japonia)
Rok wydania:
2024
Wydawca:
Kraków : Bo wiem
ISBN:
9788323353935
9788323375746
Seria:
Seria ze Smakiem
Opis fizyczny:
334, [2] strony ; 23 cm
Książka
propozycja biblioteki
LDR 02742cam#a2200697#i#4500
001 0833600435821
003 CIECH 002
005 20250313123451.7
008 241113s2024####pl###########|001#0#pol#c
020 %a 9788323353935 %q (oprawa miękka)
020 %z 9788323375746 %q (e-book)
035 %a (PL)b1000005935067
035 %a (EXLNZ-48OMNIS_NETWORK)9914539598705606
035 %a 991053135998205066
040 %a WR M %c WR M %d WR M %d OLSZT 003 %d MBPB %d Ł M %d OLSZT 003 %d WA N %d KR U %d WA N %e PNN %d CIECH 002
041 1 # %a pol %h eng
046 %k 2023
080 # %a 392.8
080 # %a 82-92
100 1 %a Von Bremzen, Anya %d (1963- ) %e Autor
245 1 0 %a Kuchnia narodowa : %b osobista podróż przez kultury, historię i smaki / %c Anya von Bremzen ; tłumaczenie Aleksandra Czwojdrak.
246 3 0 %a Osobista podróż przez kultury, historię i smaki
250 %a Wydanie I.
260 # %a Kraków : %b Bo wiem, %c 2024.
300 %a 334, [2] strony ; %c 23 cm.
336 %a Tekst %b txt %2 rdacontent
337 %a Bez urządzenia pośredniczącego %b n %2 rdamedia
338 %a Wolumin %b nc %2 rdacarrier
380 %a Książki
380 %a Literatura faktu, eseje, publicystyka
386 %m Przynależność kulturowa %a Literatura amerykańska
388 1 %a 2001-
490 1 %a Seria ze Smakiem
504 %a Bibliografia, netografia na stronach 303-316. Indeks.
650 9 %a Dziedzictwo kulinarne
650 9 %a Kuchnia narodowa
650 9 %a Kuchnia regionalna
650 9 %a Kuchnie świata
650 9 %a Kultura stołu
650 9 %a Produkt regionalny
650 9 %a Turystyka kulinarna
650 9 %a Zwyczaje żywieniowe
651 9 %a Neapol (Włochy)
651 9 %a Oaxaca (Meksyk)
651 9 %a Paryż (Francja)
651 9 %a Sewilla (Hiszpania)
651 9 %a Stambuł (Turcja)
651 9 %a Tokio (Japonia)
655 9 %a Reportaż
658 %a Etnologia i antropologia kulturowa
658 %a Historia
700 1 # %a Czwojdrak, Aleksandra %e Tłumaczenie
710 2 # %a Wydawnictwo Uniwersytetu Jagiellońskiego %e Wydawca %4 pbl
830 0 %a Seria ze Smakiem
856 4 # %u https://integro.bpciechanow.edu.pl/site/recorddetail/0833600435821 %z Rekord w katalogu OPAC biblioteki %9 LinkOPAC
920 %a ISBN 978-83-233-5393-5 (oprawa miękka)
920 %z ISBN 978-83-233-7574-6 (e-book)
980 %a 392.8 %y Posiłki. Zwyczaje związane z przyrządzaniem potraw i piciem napojów. Kuchnia różnych narodów. Potrawy postne, wigilijne, wielkanocne itd. Kanibalizm. Ludożerstwo. Wegetarianizm religijny
980 %a 82-92 %y Publicystyka. Reportaże. Pisma polemiczne
981 1 %a 392.8:82-92
999 %b bl (13/03/2025) %c bl (13/03/2025 ; 000, 040, 080+, 246-, 920, 980+, 981+) %d bl (13/03/2025) %r 2024

Lokalizacja:

Położenie:

Agenda:

Dokumenty przeznaczone do wypożyczenia

Nr inwentarza:
K1 63918
Sygnatura:
M 82-92 Ciechanów
Status:
Dostępna
Stan fizyczny:
stan dobry
Obsługiwane agendy:
Wyświetl listę
Dostępny

Ta witryna wykorzystuje pliki cookies do przechowywania informacji na Twoim komputerze. Pliki cookies stosujemy w celu świadczenia usług na najwyższym poziomie, w tym w sposób dostosowany do indywidualnych potrzeb. Korzystanie z witryny bez zmiany ustawień dotyczących cookies oznacza, że będą one zamieszczane w Twoim komputerze. W każdym momencie możesz dokonać zmiany ustawień dotyczących cookies