LDR |
|
|
02742cam#a2200697#i#4500 |
001 |
|
|
0833600435821 |
003 |
|
|
CIECH 002 |
005 |
|
|
20250313123451.7 |
008 |
|
|
241113s2024####pl###########|001#0#pol#c |
020 |
|
|
%a 9788323353935 %q (oprawa miękka) |
020 |
|
|
%z 9788323375746 %q (e-book) |
035 |
|
|
%a (PL)b1000005935067 |
035 |
|
|
%a (EXLNZ-48OMNIS_NETWORK)9914539598705606 |
035 |
|
|
%a 991053135998205066 |
040 |
|
|
%a WR M %c WR M %d WR M %d OLSZT 003 %d MBPB %d Ł M %d OLSZT 003 %d WA N %d KR U %d WA N %e PNN %d CIECH 002 |
041 |
1 |
# |
%a pol %h eng |
046 |
|
|
%k 2023 |
080 |
# |
|
%a 392.8 |
080 |
# |
|
%a 82-92 |
100 |
1 |
|
%a Von Bremzen, Anya %d (1963- ) %e Autor |
245 |
1 |
0 |
%a Kuchnia narodowa : %b osobista podróż przez kultury, historię i smaki / %c Anya von Bremzen ; tłumaczenie Aleksandra Czwojdrak. |
246 |
3 |
0 |
%a Osobista podróż przez kultury, historię i smaki |
250 |
|
|
%a Wydanie I. |
260 |
# |
|
%a Kraków : %b Bo wiem, %c 2024. |
300 |
|
|
%a 334, [2] strony ; %c 23 cm. |
336 |
|
|
%a Tekst %b txt %2 rdacontent |
337 |
|
|
%a Bez urządzenia pośredniczącego %b n %2 rdamedia |
338 |
|
|
%a Wolumin %b nc %2 rdacarrier |
380 |
|
|
%a Książki |
380 |
|
|
%a Literatura faktu, eseje, publicystyka |
386 |
|
|
%m Przynależność kulturowa %a Literatura amerykańska |
388 |
1 |
|
%a 2001- |
490 |
1 |
|
%a Seria ze Smakiem |
504 |
|
|
%a Bibliografia, netografia na stronach 303-316. Indeks. |
650 |
|
9 |
%a Dziedzictwo kulinarne |
650 |
|
9 |
%a Kuchnia narodowa |
650 |
|
9 |
%a Kuchnia regionalna |
650 |
|
9 |
%a Kuchnie świata |
650 |
|
9 |
%a Kultura stołu |
650 |
|
9 |
%a Produkt regionalny |
650 |
|
9 |
%a Turystyka kulinarna |
650 |
|
9 |
%a Zwyczaje żywieniowe |
651 |
|
9 |
%a Neapol (Włochy) |
651 |
|
9 |
%a Oaxaca (Meksyk) |
651 |
|
9 |
%a Paryż (Francja) |
651 |
|
9 |
%a Sewilla (Hiszpania) |
651 |
|
9 |
%a Stambuł (Turcja) |
651 |
|
9 |
%a Tokio (Japonia) |
655 |
|
9 |
%a Reportaż |
658 |
|
|
%a Etnologia i antropologia kulturowa |
658 |
|
|
%a Historia |
700 |
1 |
# |
%a Czwojdrak, Aleksandra %e Tłumaczenie |
710 |
2 |
# |
%a Wydawnictwo Uniwersytetu Jagiellońskiego %e Wydawca %4 pbl |
830 |
|
0 |
%a Seria ze Smakiem |
856 |
4 |
# |
%u https://integro.bpciechanow.edu.pl/site/recorddetail/0833600435821 %z Rekord w katalogu OPAC biblioteki %9 LinkOPAC |
920 |
|
|
%a ISBN 978-83-233-5393-5 (oprawa miękka) |
920 |
|
|
%z ISBN 978-83-233-7574-6 (e-book) |
980 |
|
|
%a 392.8 %y Posiłki. Zwyczaje związane z przyrządzaniem potraw i piciem napojów. Kuchnia różnych narodów. Potrawy postne, wigilijne, wielkanocne itd. Kanibalizm. Ludożerstwo. Wegetarianizm religijny |
980 |
|
|
%a 82-92 %y Publicystyka. Reportaże. Pisma polemiczne |
981 |
1 |
|
%a 392.8:82-92 |
999 |
|
|
%b bl (13/03/2025) %c bl (13/03/2025 ; 000, 040, 080+, 246-, 920, 980+, 981+) %d bl (13/03/2025) %r 2024 |