- Tytuł:
- Co do garnka włożyć : w jaki sposób przygotowywano jedzenie?. T. 5
- Autorzy:
- Brzezińska, Anna Weronika (1977- )
Ceklarz, Katarzyna (1983- )
Dziubata-Smykowska, Karolina
Smyk, Katarzyna (filolożka)
Waszczyńska, Katarzyna - Temat:
- Chłopi
Gotowanie
Kuchnia chłopska
Przetwory owocowo-warzywne
Przyprawy
Święta - chrześcijaństwo - Polska
Tradycja
Wsie
Zielarstwo
Polska - Rok wydania:
- 2023
- Wydawca:
- Warszawa : Narodowy Instytut Kultury i Dziedzictwa Wsi
- ISBN:
- 9788396971920
9788395620478 (seria) - Seria:
- (Wyprawy z Etnoekipą. Poznaj dawną wieś ; t. 5)
(Z Krainy Złotych Pól) - Opis fizyczny:
- 47, [5] stron : ilustracje ; 24 cm
- Książka